Wednesday, July 8, 2009

Yosh...korang tahu x game Travian...men perang secara online....layan sebenarnya game ni...meh aku citer secara kasar game ni....selain Malaysia...game travian ni da lama muncul di negara lain...America...Arab...Jerman...Perancis...dan negara lain yg aku lupa..hihihi...selain tu gak Indonesia juga dah mendahului kita utk permainan ni...

Di Malaysia...game ni bermula pd Ogos 2008...yakni da dekat setahun...dan biasanya...mana2 server travian...game akan berjalan hanya lebih kurang setahun...sebelum server di reset semula...aku mengenali dunia game ini sejak Oktober..lambat 2 bulan...semenjak itu aku ketagih main game ni sampai tido 2-3 pagi...tak silap aku...di Malaysia ade 5 server utk game travian nih iaitu...my1...my2...my3...my4...dan speed server...di speed server ni..kalau korang join..bersepah org indon yg main...ehehehe....

Permainan ni base tentera zaman dahulu...ada 3 puak...iaitu Rome...Teuton..dan Gaul...tiap kaum ini ada kelebihan dan kekurangan masing2...game ni kite leh serang...leh farm sumber kg org...leh tarbil aka cata bangunan kg org sampai hancur...dan yg paling best...leh tawan kg org...hihihi...

Di bawah ni adalah contoh dr kg aku...




Baru ade 18 kg jerk...skit kan..org lain da 30+ kg da...tapi ade gak player2 baru...yg populasinye skit...hehehe..kire ok la tu kan...

Yang ni adalah view kg2 yg ade drpd peta...susunan kg mana nak letak kena pandai..strategi kena utamakan...hihihi





Yang ni lak adalah contoh serangan dr ally aku...tgk baper banyak troops dia...yg out lak baper...yg bestnya...semua defender ke longkang...out terus..hihihi...tapi tu la...jumlah troops aku terpaksa buang sbb takut ade budak travian gak yg baca ni..naya jer member aku ni da tau troops baper...hehehe




Bila server da dekat setahun..biasanya...2-3 bulan sebelum server restart...akan keluar satu kaum lain...iaitu Natar...kaum ni ada lah pengganas...kire..banyak la kelebihan dia...tujuan kaum ini muncul adalah kerana utk menyerang kg2 yg mana ade tapak Wonder World...dan itulah tujuan utama permainan ini...persekutuan manakah yg dpt membina dan menyiapkan dahulu Wonder World ini sampai level 100...tiap kali naik level iaitu 5...10..15...20.....95...96...97...98...100 kaum natar ni akan dtg serang..utk memusnahkan WW tersebut...dan d sinilah gunanya kerjasama...pertahanan yg mencapai 1 juta...pengahntaran tanaman yg tiada had....

Berikut adalah contoh serangan dari pihak natar



So tu la serba sedikit mengenai game ni...so saper yg nak join tu..my4 rasanya leh lg..sbb aku main my1..server mula2..dan nak habis da pon..hihihihi...

3 comments:

^^AnGGun^^ said...

bunyikk cam besh jek...
aceli banyak kali dah tnampak itu pkataan travian..
tp tatau apa benda alah tue..hahahaha
so skg abg dah citer n kungsi sini..
da tau la masehhhh

Lelaki...Suami...Bapak...Anak... said...

hihihi...biasa lah...mmg iklan dia bersepah...layan gak..sambil2 jerk...

^^AnGGun^^ said...

eeeee
tk reti lahh..
kang dah tkena virus abg neh
abes tk jalan kije len..

Post a Comment

Komen Woiiiii